Arra a kérdésre, hogy melyik a legjobb utasbiztosítás, nem létezik egyértelmű, általános válasz.

A legfontosabb, hogy mindenki a saját körülményeihez, illetve az utazáshoz leginkább megfelelőt válassza. A különböző biztosítótársaságok rengeteg, különböző csomagot kínálnak, azonban ne kövesse el azt a gyakori hibát, hogy kizárólag az árat nézi, hiszen a kínált szolgáltatáscsomag részletei is rendkívül fontosak. Amennyiben például tervezi valamilyen extrém sport űzését az út során, ehhez igazodva válasszon biztosítást, de az sem mindegy, hogy egyedül, vagy csoportosan utazik.

Ajánlott egy pillantást vetni egy összehasonlító oldalra, aminek segítségével személyre szabott ajánlatokat vethet össze. Ez mindössze pár percet vesz igénybe, azonban már egy néhány napos nyaralás esetén is több ezer forintos spórolást jelenthet, míg egy hosszabb külföldi út során már egész komoly megtakarítással jár. Fontos, hogy alaposan nézzük meg az „apróbetűs” részeket is; bár baleset vagy betegség esetén a felmerülő orvosi költségeket gyakorlatilag mindegyik állja, gyakori, hogy például a poggyászbiztosítás az egyik ajánlat esetén ingyenes, míg egy másikban ez plusz költséggel jár.

Természetesen az sem irreleváns, hogy az adott utasbiztosítás mekkora keretet biztosít az orvosi kezelésekre.

Számos ország létezik, ahol például egy-két millió forint szinte semmire sem elég, ha jelentősebb egészségügyi segítségre van szükség; ilyen hely például az Amerikai Egyesült Államok.
Az Axa által kínált utasbiztosítási csomagok legolcsóbbja is egészen 30.000.000 forintig fedezi a szükséges orvosi költségeket, és egyben tartalmazza asszisztencia szolgáltatásunkat is.
Asszisztencia szolgálatunk a bolygó bármelyik pontján hatékonyan tud segíteni, méghozzá a nap 24 órájában. Egészségügyi segítség mellett képes segítséget nyújtani járatkésés vagy járattörlés esetén, vagy akár az utazást megelőző előkészületekben, mint például vízummal, védőoltással vagy külföldi valutával kapcsolatos információk nyújtása.