Mindenki tiszta környezetben szeret élni, egyebek mellett már csak azért is, mert a higiénia létfontosságú feltétele az egészséges életnek is.

Ehhez természetesen elengedhetetlen a rendszeres takarítás, azonban a felmérések szerint mindössze minden hatodik ember végzi szívesen ezt a tevékenységet. Átlagosan heti három órát töltünk otthonunk tisztán tartásával; a pontos időtartam természetesen számtalan tényezőtől függ, és a lakás mérete csupán egy ezek közül.

Valószínűleg senkinek sem mondjunk újat azzal, hogy általánosságban a megfelelő takarítóeszközökkel sokkal gyorsabban haladhatsz, egyúttal alaposabb munkát is végezhetsz. Például a zuhanyban lévő fuga könnyen bepenészedik és gyorsan koszolódik, és nem sokat segít, ha egy átlagos ronggyal dörzsöljük, azonban egy praktikus fugakefe összehasonlíthatatlanul hatékonyabb.

A hagyományos porszívók, mikroszálas kendők és szivacsok számítanak a leggyakoribb takarítóeszközöknek, és bár a mindennapos takarításkor vitathatatlanul hasznosak, igen gyakran elérik teljesítőképességük határait, például beszáradt foltok vagy más, makacs szennyeződések esetén. A kutya- vagy macskaszőr hatékony eltávolítása szintén speciális eszközt igényel.

A nagytakarításokhoz például az ideális eszköz egy professzionális, minőségi takarítógép.

Meglehetősen drága, használtan is százezrekbe kerülő gépről van szó, tehát a háztartások döntő többségének sokkal jobban megéri a kárpittisztító gép kölcsönzés, mint a vásárlás.

A Kärcher takarítógép kölcsönzés cégünktől nem csupán olcsó, hanem rendkívül egyszerű is. Mindössze annyit kell tenned, hogy felhívsz minket (nagyon fontos, hogy magyar telefonszámról és hívószámkijelzéssel), és az időpont, illetve a helyszín egyeztetése után munkatársaink kiviszik otthonodba a gépet, majd érte is mennek. Kärcher Puzzi 10/1 takarítógépeink használata nem jár semmilyen nehézséggel, köszönhető az alacsony súlynak (11 kilogramm) és ergonomikus kialakításnak, azonban munkatársaink készséggel megmutatják a szakszerű üzemeltetést.

Amennyiben a megfelelő eszközöket használod, és logikusan, terv szerint, helyiségről helyiségre haladsz, még egy tavaszi nagytakarítás sem viszi el az egész napodat.

Akár szeretjük, akár nem, a takarítás az élet része, azonban ez nem jelenti azt, hogy szükségszerűen nyűgöt jelentsen. Rendkívül hasznos, ha a gyerekeket már a lehető legkorábban megismertetjük az alapvető takarítási feladatokkal; természetesen játékos módon, akár kisgyerekeknek készült játék takarító-szettek formájában.