Az emelőkosaras autó bérlés immár évek óta gépkölcsönzőnk egyik szolgáltatása, azonban még ma is sokan vannak, akik darunak, vagy darus kocsinak nevezik.

Bár egy önjáró kosaras emelő kinyújtott állapotban valóban emlékeztethet darura, valójában két teljesen különböző dologról van szó.

A daruk jellemzően sokkal nagyobbak, és rendkívül nehéz tárgyak mozgatására készülnek. Ezzel szemben a kosaras emelők, másnéven személyemelők, ahogyan a nevük is mutatja, általában egy vagy két ember magasba történő emelésében jeleskednek, hogy munkájukat több méteres magasságban is kényelmesen és biztonságosan végezhessék.

Ilyen munka például a magas fák gallyazása, közvilágítás kiépítése vagy karbantartása, magasfeszültségű vezetékek szerelése, épületek festése, szerkezetszerelés, madárvédők kihelyezése vagy akár filmforgatás; a sort a végtelenségig lehet folytatni.

A kosaras emelő bérlés előtt igen fontos a feladatra ideális gép kiválasztása. Amennyiben sima, egyenes talajon kívánunk dolgozni, ahol ráadásul bőséges tér áll a rendelkezésünkre, a dolgunk viszonylag egyszerű. Ha az emelőgép maximális oldalkinyúlása és emelőmagassága megfelel az elvárásainknak, valószínűleg nem ütközünk nehézségekbe; azt azonban mindenképpen észben kell tartani, hogy ha egy személyemelő függőleges irányban eléri a maximumát, oldalra már nem képes jelentősen kinyúlni.

Süllyedős, egyenetlen vagy szűkös terepen viszont már teljesen más a helyzet. Ilyenkor fontos, hogy az emelőgép lehetőleg lánctalpakkal és alacsony önsúllyal, illetve fajlagos talajnyomással rendelkezzen. Nehéz terepre éppen ezért a tökéletes választás a tőlünk bérelhető Oil&Steel Octopussy 1715 Twin. Széles, gumiborítású lánctalpaival és 2000 kilogramm alatti tömegével szinte bárhol elboldogul.

Kölcsönzése a lehető legegyszerűbb; elég minket felhívnia, és a gépet akár önmagában, akár kezelőszemélyzettel együtt rendelkezésére bocsátjuk a megbeszélt időpontban. Mindenképpen érdemes valamivel korábban megrendelnie szolgáltatásunk, mivel a beérkezett bérlési igényeket kizárólag érkezési sorrendben tudjuk teljesíteni.