Nem csak azért kell korszerűsítenünk és felújítanunk az otthonunkat, hogy szép legyen, hanem azért is, hogy sokkal kisebbek legyenek a számláink. Hiszen ha energiatakarékos berendezéseink vannak, akkor sokkal kevesebb áramot fognak fogyasztani, ami a számláinkon is meg fog látszani.

A megfelelő szigetelés is nagyon fontos, mert így ha télen fűtünk, akkor nem fog kiszökni a hideg a lakásból, így nem fogunk feleslegesen fűteni. Szóval, hogy ha szeretnénk megnézni a pontos számokat is, akkor az Energiatanúsítvány Kaposvár területén napokon belül a kezünkben lesz. Ám ha azt látjuk, hogy mégsem olyan alacsony az energiafogyasztásunk, akkor meg kell néznünk, hogy melyik berendezésünk fogyaszthat sokat. De ha mindent lecserélünk, akkor biztosan elégedettek leszünk a számláinkkal, és sokat fogunk tudni spórolni.

Persze az otthonunk is szebb és élhetőbb lesz, így hosszútávon csak nyerni fogunk a korszerűsítéssel. Ezért mindig figyeljünk arra, hogy az otthonunk jó állapotú legyen, mert csak nyerni fogunk vele.