Minden szakmának megvannak a maga specialitásai, az adott iparágban található ismeret anyag mérete folytán igen valószínűtlen, hogy az ember mindenhez mélységében értsen. Ha bár ma már a legtöbb X vagy éppen Y generációs fiatal fel tud telepíteni egy Windows 7 vagy egy Windows 10 operációs rendszert, ám közel sem valószínű, hogy a feltelepítésen túlmenőleg egy felmerülő IT hibát el is tud majd hárítani.

rendszergazda
rendszergazda

Egészen egyszerűn nem rendelkezik azzal a szakmai tapasztalattal, mid szoftveres, mind hardveres tekintetben, mint egy napi 8-12 órát ezzel foglalkozó főállású rendszergazda. Mivel egy rendszerinformatikus az átlag emberhez képest töredék idő alatt el tudja hárítani a felmerülő hibákat, ezért bármely vállalkozás számára kifizetődő lehet, hogy ha az alkalmazott helyett egy szakember végzi el a javítást.

windows10
windows10

Ez idő alatt is a dolgozónak nem számítógép javításával kell a munkaidejét lekötnie, hanem a munkáját ellátva, tud a cég számára termelni. Egy linuxos esetleg egy machintos-os környezetben e fentiek fokozottan fenn állnak.