Egy irodaház sokféleképpen nézhet ki. A modern letisztult kinézet mostanra elterjedtté vált, de nem ritka a világos színű belső terek, vagy vidám formákkal tűzdelt elválasztó falak használata sem. Tágas belső életterek, modern megnevezéssel ‘open office’, ahol egyszerre tudnak sokan helyet foglalni és beindulhat a kreatív elme. A munkához – úgy tartják – többek között otthonos térre, tágas konyhákra, és ingyen kávéra van szükség. No, persze ez utóbbi a munkaadók jó szándékán is múlik, ám sokszor talán ez fontosabb, mint hogy milyen színű a padlószőnyeg, vagy hogy mennyire napos, bevilágított az irodatér.

Apropó, ha már itt tartunk, a legfontosabb a kellemes, megfelelő klíma. Télen és nyáron is.

A hőfok legyen mindig stabil, és a páratartalom se ingadozzon, mivel az sem az elektronikai eszközöknek nem barátja, sem a dolgozók hangulatát nem fogja számottevően javítani.

Ám a megfelelő klíma mindig a gépészetnél kezdődik.

Az épület tetején elhelyezett hőcserélők, vagy ipari méretű klíma-egységek megtervezése mindig profi céget kíván, akik értenek az efféle nagy horderejű munkákhoz, és nem ijednek meg akkor sem, hogy ha az építészeti és gépészeti sajátosságok egyedi megoldásokért kiáltanak.

Windex hőszivattyúink kifejezetten e célból lettek megalkotva, a nagy teljesítményű, ipari klímákhoz, annak minden egyedi sajátosságaihoz méretezve. Hőcserélő egységeink irodaházak, lakóterek, nagy belmagasságú raktárépületek klimatizálására lettek tervezve, tehát kifejezetten nagy légterű, teljesítményében is az átlagostól nagyobb légtömeg megmozgatására alkalmas ipari klíma-szükségletű létesítmények ellátására.

Windex klíma berendezéseink többféle kivitelben készülnek, melyek garantáltan minden területen megállják a helyüket, legyen szó raktár épületekről, vagy irodai belterek hűtéséről egyaránt. Léghűtéses eszközeink kül- vagy beltéri kivitelben készülnek, ezek lehetnek axiál vagy centrifugál ventillátoros kiszerelésüek, illetve beltéri folyadékhűtőink megtalálhatóak kondenzátoros, vagy külső hűtőközeges kivitelben is. Ezeket rugalmasan szinte bárhova fel lehet szerelni, az igényekhez mérten. (Épületek tetejére, oldalfalára, a gépészeti szintre)

A felhasználói igényeknek megfelelően klíma eszközeink többféle funkciót is képesek ellátni.

Hűtés vagy fűtés: mely működésnél egy ún. hőszivattyús kialakítással dolgozunk, ami elérhető az összes általunk forgalmazott géptípushoz. Ezesetben egy speciális hűtőköri kialakítással a fűtési üzemre alkalmassá tesszük a szóban forgó folyadékhűtőt, így egyszerre oldjuk meg a komforttér fűtését valamint hűtését is.

Hővisszanyerés: Ez jellemzően hotelek, szállások kérése, mely esetben a hűtés során keletkező hulladékhő kerül hasznosítása. Gyakorlatban a hűtési teljesítmény 20-25%-a vagy, egy más fajta kialakítással akár a teljes egésze felhasználható. Ez jelentős megtérülést tesz lehetővé méghozzá környezetkímélő módon.

Végül de nem utolsó sorban, az energiatakarékosság: A termékeink összteljesítményét a lehetőségekhez mérten megtervezve, több hűtőkörben, kisebb ‘scroll’ kompresszorok alkalmazásával szereljük. Így a kompresszorok lépcsőzetesen kapcsolódnak a hűtésbe, s ez lehetővé teszi a teljesítmény akár 90%-os csökkenését és igényhez igazítását. Mindezen üzemmódok kifejezetten támogatják a teljes projekt szintjén a nagymérvű személyre-szabhatóságot, ami rugalmasságot és végső soron csökkent kiadásokat jelent mind a tervezésnél, mind az üzemeltetés területén.

Nézzen szét termékeink között és keresse fel szakembereinket, hogy Önnek is segíthessünk.